15 hurtige råd

15 hurtige råd

 1. Brug evt. sms, Messenger, e-mail etc. hvis du vil udtrykke følelser.
 2. Tal konkret og direkte, brug hele sætninger. Brug ikke ironi og sarkasme ved vigtige budskaber
 3. Hvis du mangler kram/nærvær/intimitet, så sig det! Og også gerne i hvilke situationer du ønsker det.
 4. Du bør kun tale om planlægning af f.eks. ferie og sociale events, hvis din AS-partner er udhvilet og ikke har været for meget på socialt.
 5. Skru ned for dine forventninger i forhold til, hvad du mener et parforhold skal indeholde i forhold til gensidig følelsesmæssighed.
 6. Accepter at din AS-partner vil bruge en del tid på sin særinteresse alene. Det afstresser ham og lader hans batterier op.
 7. Hvis du skærer tingene ud i pap, så stryger du din AS-partner med hårene.
 8. Smid ikke ”bomber”! Hvis du vil lave om på strukturen eller ændre planer, så annoncer det i god tid og lad på den måde din AS-partner vænne sig til tanken.
 9. Din AS-partner kan have svært ved at overskue og huske de praktiske gøremål hjemme. Brug ugeplaner/whiteboard for at imødegå dette.
 10. Jo mere stress I får fjernet i det daglige, jo mere afslappet vil din AS-partner være. Vær opmærksom på at det kan være ting som du slet ikke registrerer, men som din AS-partner bliver meget stresset af.
 11. Pas på med parfume i deodoranter, hårlak og vaskemiddel etc. Din AS-partner kan være meget følsom overfor dufte, som kan få hans stressniveau helt i vejret.
 12. Måske er din AS-partner meget lydfølsom – høreværn og ørepropper kan i så fald være det, der forhindrer trælse situationer, hvor din AS-partner kører op.
 13. Forventningsafstem inden I f.eks. skal på ferie for at undgå konflikter. Måske har I fuldstændig forskellige opfattelser af, hvad der skal foregå.
 14. Forvent ikke at din AS-partner kan se på dit kropssprog og din mimik, at du har haft en dårlig dag.
 15. Vær opmærksom på at din AS-partner har opbygget faste rutiner i hverdagen, som han kan have svært ved at ændre. Skal der ændres i noget, så tag fat i en ting ad gangen.

Denne artikel er skrevet af Ole Rauff. 2019 Autisme i parforholdet.

Skriv en kommentar