FAQ

Hvad er www.autismeiparforholdet.dk? Autismeiparforholdet er en hjemmeside der har et fokus på løsninger, håb og optimisme fremfor stigmatisering og håbløshed som man desværre risikerer at blive mødt med på andre hjemmesider om samme emne.

Hvem står bag hjemmesiden? Det gør jeg, og mit navn er Ole Rauff. Jeg blev diagnosticeret med Aspergers Syndrom, Tourettes Syndrom og OCD i 2012. Jeg arbejder som autismekonsulent med fokus på voksne med autisme.

Hvem er hjemmesiden for? Denne hjemmeside er først og fremmest for NT-er (NT er en person uden autisme) der lever sammen med en autist, primært i parforhold men også som barn, forældre etc. Siden er også velegnet for autister der ønsker at få råd om hvordan man får et bedre parforhold.

Hvornår startede hjemmesiden? Den startede op i 2019

Hvordan kom du på ideen med at lave en sådan hjemmeside? Jeg startede i 2016 med at holde foredrag om autisme i parforholdet, jeg begyndte så at skrive artikler som blev til flere og flere. Samtidigt med det kunne jeg se at der manglede en dansk hjemmeside om dette emne og at det var vigtigere med en sådan fremfor en bog. Mit ønske er at viden om autisme i parforholdet skal være lettilgængeligt og at den viden man får er korrekt.

Hvem har hjulpet dig i processen? Brian Busk fra Special Minds har været en stor hjælp i forhold til at give mig gode ideer og komme med værdifuldt input. Desuden stor tak til Betina Gervig Marnow for gennemlæsning. Tak også til Pia Lindberg Fenger som er kommet med gode råd. Slutteligt en tak til Inge Kjær og min mor som har hjulpet med korrekturlæsning.

Hvad er formålet med hjemmesiden? Jeg har lavet den fordi jeg ønsker at give værktøjer og viden til dem der er i et parforhold med en autist. Jo mere viden man som NT har om autisme, jo bedre et parforhold vil man generelt få og jo mindre sandsynlighed er der for at forholdet går skævt. Ligeledes, jo mere indsigt en autistisk person har i sin diagnose og hvordan den kan påvirke parforholdet, jo større chance er der for at parforholdet vil gå godt.

Skriv en kommentar