Truecaller

Truecaller

Omfavn al den teknologi der kan sænke stressniveauet!

Jeg gør alt hvad jeg kan i det daglige for at beskytte mig selv mod stress. I den forbindelse bruger jeg teknologien så meget som muligt. En af de hjælpemidler der virkelig har været effektiv i forhold til at holde stressniveauet nede, er appen, ’Truecaller’. Truecaller er en app man kan installere på sin mobil, og den sørger så for at blokere kendte scamnumre, såvel som irriterende telefonsælgere. Man kan selvfølgelig selv justere, hvor meget den skal blokere.

De indiske scammere

Man behøver ikke være autist for at hade indiske scammere, der fra fx Bombay ringer til folk i vesten og udgiver sig for at være fra Microsoft, hvor de så forsøger at franarre penge fra sagesløse. Jeg har også, igennem årene, modtaget min portion af opkald fra disse hjerteløse og kyniske forbrydere. På et tidspunkt, da jeg skulle til København på weekend hos min bror, blev jeg bombarderet med udenlandske numre, som jeg selvfølgelig ikke besvarede. Truecaller kunne desværre ikke blokere dem, da disse vederstyggelige scammere bruger noget smart teknologi, der sørger for at de hele tiden skifter nummer.  På et tidspunkt, efter at have manuelt blokeret mindst 5 (formodede) scamopkald, blev det for meget for mig, og ved det 6 opkald, besvarede jeg med et ”stop f…… calling me!!!”. Hvorefter jeg så lagde på, uden at den der ringede op, havde en chance for at svare tilbage. Jeg troede så at det havde fået dem til at trække piben til sig, men ak… 3 timer efter fik jeg et nyt. På det tidspunkt var mit stressniveau så højt oppe pga. disse opkald, at jeg besvarede opkaldet og råbte en lang svada på engelsk ind i røret og ind i øret på den indiske scammer. Han kunne ikke rigtig få et ord indført, men jeg nåede at opfange at han ville hente sin chef. Efter denne voldsomme udladning fra min side fik jeg ikke flere opkald, og har siden da, kun modtaget et (i en periode på 4 måneder). Problemet var bare at jeg efterfølgende, faktisk i flere timer bagefter var rystet og stresset oven på den scam-omgang.  De havde fået mig kørt helt op, og jeg gav efter.

I den optimale verden burde jeg have ignoreret alle scam-opkaldene og ikke have åbnet op for samtale med dem, men jeg mistede til sidst kontrollen og fik nok det man kan kalde for en mindre nedsmeltning, for jeg mistede kontrollen over de ting jeg sagde til den indiske fupmager i den anden ende.

Min historie kan give en ide om hvor vigtigt det er at få lukket ned for ting der stresser i hverdagen. Ingen mennesker bryder sig om irriterende telefonsælgere fra diverse lovlige firmaer, og alle hader selvfølgelig nedrige, gemene og moralsk afstumpede indere, der forsøger at svindle på så lavt et plan, at det er uden sidestykke. Pointen her er bare, at autister er ekstra sårbare overfor denne slags hverdagsstress, hvilket min beretning giver et fingerpeg om.

                                    Gode råd til dig der lever med en Asperger

  1. Brug teknologien! Det være sig støjreducerende høretelefoner eller en app som    Truecaller, disse ting kan gøre livet lettere og mere behageligt for NT-er, men er efter min mening, faktisk essentielle for autister.
  2. De indiske scammere er blevet endnu mere skrubbeløse. Vær opmærksom på at de indiske scammere, i skrivende stund (feb. 2019) er begyndt at bruge danske numre, som de hacker, hvilket gør kampen mod dem så meget sværere.
  3. Det er okay hvis der går for meget kød til spilde i processen! Når man skærer ned på potentielle stressfaktorer, så kan man i det samme stykke kød også komme til at skære potentielle fordele væk. Tough luck! Hellere gå glip af et par fordele, hvis man på den måde som autist kan få en mere stressfri hverdag. Det er i hvert fald min filosofi.
  4. Hvorfor snakker folk så grimt til hinanden på Facebook? Vær også opmærksom på om din AS-partner er følsom i forhold til Facebook diskussioner. Jeg er ikke god til at håndtere den nogle gange rå tone og føler det som en stor uretfærdighed, hvis folk skriver grimt tilbage. Og hvis der er noget jeg kan køre helt op over, så er det hvis jeg føler mig uretfærdigt behandlet.

Skriv en kommentar